امید اردبیلی گفت : در حال حاضر طیف وسیعی از اطلاعات و دادهها در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور موجود و این اطلاعات نیازمند طبقه بندی، نگهداری و اشتراک گذاری است.
به گفته وی پایگاه ملی دادههای علومزمین در سامانه جدیدی که تحت عنوان "سامانه فراداده و کاتالوگ سرویس" (csw.ngdir.ir) نامگذاری شده، اطلاعات موجود در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، اعم از اسناد توصیفی، اطلاعات مکانی، پایگاه داده، نرمافزار و چند رسانه را به صورت طبقه بندی شده و مکانی نگهداری و با توجه به سیاست حاکم ارایه میکند.
مدیر پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور ضمن اشاره به نامگذاری سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها، خاطرنشان کرد: پایگاه ملی دادههای علومزمین در نظر دارد تمام توان خود را همانند سالهای گذشته به منظور ارتقا بسترهای مناسب اشتراک گذاری داده در حوزه علوم زمین و معدن به کار گیرد و با پشتیبانی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گام مهمی در توسعه بخش معدن با افزایش بهره وری عملیاتی و اقتصادی بردارد.
وی با تأکید بر اینکه پایگاه ملی دادههای علوم زمین همواره در چارچوب مجوزهای قانونی ارائه شده برای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور عمل میکند، تصریح کرد: یکی از این مجوزهای قانونی، بند "د" ماده 21 قانون برنامه چهارم مبنی بر بهبود و گسترش سیستمهای اطلاع رسانی، توسعه و گسترش پایگاه دادههای علوم زمین به منظور دسترسی سرمایه گذاران و کارآفرینان به اطلاعات موردنیاز توسط دولت است.
اردبیلی ادامه داد : بر همین اساس سامانه فراداده و کاتالوگ سرویس به مرحله اجرا رسانده شد تا کاربران به سهولت و با صرف زمان اندک به طیف گستردهای از اطلاعات موجود در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دسترسی داشته باشند.
مدیر پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور در ادامه درباره فعالیتهای مجموعه متبوع خود گفت : پایگاه ملی دادههای علوم زمین کشور با راهاندازی، توسعه و به روزرسانی سامانههای مکان محور در نظر دارد تا اطلاعات و دادههای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را در بستری مناسب ارائه نماید.
وی افزود : سامانه "فراداده و کاتالوگ سرویس" به صورت جامع این امکان را به کاربران می دهد تا با ابزارهای پیشرفته جستجو و همچنین جستجوی یک محدوده مکانی مشخص، آمار اطلاعات موجود در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را در مورد آن محدوده بر اساس نوع، اعم از توصیفی یا مکانی (نقشه، گزارش…) و یا موضوع دریافت نموده و به منظور دسترسی به داده های مورد نیاز بر اساس سیاست های تعریف شده از سوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اقدام نمایند.
شایان ذکر است ؛ سامانه فرداداده با ارائه مکانیزم ایجاد شناسنامه برای دادهها، همراه با مدیریت فرآیند تهیه و تولید داده، مانع از هرگونه دوباره کاری گردیده و یک دستاورد بزرگ در حیطه ارائه دادههای علوم زمین به شمار میرود.