محمد یاسر طیبنیا در جریان هشتمین کنفرانس بین المللی است در محل هتل المپیک افزود: ضعف مدیریت اکتشاف معادن در کشور به طوری که در دهه های اخیر کار قابل ملاحظه در حوزه اکتشاف آب انجام نشده و نیازمند تحول است، ضعف در استخراج علمی و اصولی معادن و رعایت اهلیت در واگذاری ها، بهرهوری و کیفیت پایین کارخانجات کنسانتره سازی و کمبود سنگ آهن مورد نیاز آنها، کیفیت پایین گندله تولیدی در گندله سازی ها و کمبود کنسانتره مورد نیاز آنها، ضعف مدیریت مصرف آب و انرژی در واحدهای احیای مستقیم با استفاده از گندله با کیفیت پایین، ضعف مدیریت سبد محصولات در فولادسازی وجود فناوریهای با مصرف انرژی بالا و ضعف صرفه به مقیاس در طراحی و ساخت، عدم کفایت زیرساختها شامل آب، برق، گاز، ریل، جاده و اسکله، عدم توجه به پتانسیل داخلی توسعه محصولات و توسعه تکنولوژی در زنجیره فولاد، عدم توافق بر سر قیمت فروش مواد بین صنایع پایین دست و بالادست فولاد و تالارهای بورس برای عرضه مواد اولیه از جمله چالشهای موجود در این بخش است.
وی در ادامه به راهکارهای بهبود در زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: یکی از این راهکارها ادغام عمودی و افقی در زنجیره و گرهزدن منافع معادن و فولادسازان با یکدیگر است.
مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: لازم است در طرحهای توسعه با هدف طراحی سبد محصولات متمرکز بر تولید محصولات خاص با ارزش افزوده بالاتر و لحاظ آمایش سرزمینی تجدیدنظر شود.
وی ارتقاء سطح بهرهوری بنگاهها در ابعاد مختلف سرمایه مواد انرژی و نیروی انسانی را خواستار شد.
طیبنیا خاطرنشان کرد: اگر نخواهیم از رویکرد اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی تغییر کنیم نمیتوانیم تولید پایدار داشته باشیم، در این راستا باید بزرگان معادن و فولاد پیشگام شوند تا بتوانیم فولاد پاک تولید کنیم.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: از این پس در همایشها و کنفرانسها عملیاتی حرف بزنیم و روی راهکارهای عملی کار کرده و همایشها با نگاه تخصصی برگزار شوند.