نشست بررسی وضعیت ۷طرح فولادی درزمینه بومی سازی وکاهش مصرف انرژی

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی فولادایران،درابتدای این نشست که باحضورکارشناسان وفعالین تولیدوبومی سازی برگزارشد،حسن پایاب بابیان ضرورت تلاش بیشتردرزمینه بومی سازی وارتقابرنامه های کاهش مصرف انرژی افزود:شرایطی که امروز درآن قرارداریم برکسی پوشیده نیست ولذا این وظیفه همه ماست که برای مقابله باتحریم های ظالمانه وشکستن حصراقتصادی باتکیه برتوان ودانش فنی خودمان نیازهای داخلی مان راتامین نماییم.

مدیرپژوهش،توانمندسازی تولیدوبومی سازی درادامه افزود:امروز شماهادقیقا درجریان مشکلات مربوط به مصارف انرژی هستید ومی دانید معضل آب،برق وگازدرشرایط کنونی گریبان صنایع سنگینی مانند فولادسازی ها وسیمانی هاراگرفته است ونمی دانیم که درآینده چه اتفاقی دراین زمینه رخ خواهددادولذا وظیفه کارشناسی وملی ماست که تلاش کنیم بابرنامه های مدون تخصصی وکارشناسی مصارف انرژی رادرواحدهای خودتان بهینه سازی نمایید.

بنابه این گزارش درادامه این نشست تخصصی ،شرکت های فولادی گزارشی از میزان تولید و روند بومی سازی خود را ارائه کردند، دیدگاه های کاربردی و مشترک در زمینه کیفیت آهن اسفنجی ، مصارف انرژی مطرح شد.

شرکت پارس فولاد سبزوار خلاصه ای از روند فعالیت های خود در زمینه مصرف انرژی از جمله برنامه ریزی جهت  احداث کولینگ تاور هیبریدی جهت کاهش تبخیر آب، همچنین  طرح احداث نیروگاه خورشیدی با توان 1.5 و 14 مگاوات در دست بررسی دارد.

همچنین استفاده از دور متغیر برای فن ها (درایو) جهت کاهش مصرف برق مطرح شد. استفاده از توان حرارتی گاز خروجی با دمای 400 درجه سانتیگراد برای تامین برق نیز از دیگر فعالیت های تحت بررسی این شرکت می باشد.  همچنین جهت افزایش راندمان ریفرمر،  از تیوب هایی با تحمل دمایی بالاتر 60HTD سفارش گذاری شده که در صورت نصب آنها نیازی به باز نمودن  cold flare و تزریق مازاد گاز fuel gas به اتمسفر نمی باشد و لوله های ریفرمر تا دمای  1180 درجه سانتیگراد تحمل خواهند کرد.  در رابطه با بومی سازی شرکت فولاد سبزوار اعلام داشتند که تا هفت ماهه اول ۱۴۰۰ حدود ۴۷۵ قطعه بومی سازی کرده است. بر طبق اطلاعات موجود و در دسترس می توان به بومی سازی بیش از ۲۵۰۰ آیتم تجهیزات در شرکت فولاد سبزوار اشاره کرد که میزان صرفه جویی ارزی حاصل از این فرآیند بیش ۱۰میلیون یورو بوده است.

 در ادامه شرکت فولاد نی ریز که رکورد بیشترین تولید و کمترین میزان مصرف آب را دارا است, تمهیدات مورد استفاده در جهت کاهش مصرف آب را ارائه نمودند. طبق استاندارد مصرف آب در کارخانه احیاء ۱.۲۵ متر مکعب به ازای تن تولید است. با اقداماتی که تاکنون در راستای کاهش مصرف آب در شرکت فولاد غدیر نی ریز انجام شده است این مقدار به ۰/۷ و۰/۸متر مکعب به ازای هر تن اسفنجی کاهش یافته است. روند کاهش مصرف آب در شرکت غدیر نی ریز با افزایش مقدار آب خام نسبت به DW  در اب پروسس کولینگ تاورها می باشد. پس از گذشت مدتی این مقدار به ۱۰۰درصد  جایگزینی خام به جای آب دمین  گردید به طوریکه هم اکنون فقط از آب خام به عنوان میکاپ مدار پروسس و کلین استفاده می شود.

 قرار بر این شد که تیم مشاوره ای از فولاد غدیر نی ریز به سایر طرح ها راهنمایی و جهت دهی دهند تا از این امتیاز بهره ببرند. همچنین فعالیت های صورت گرفته برای الزامات محیط زیستی استک ریفورمر و غبارگیرها (اندازه گیری dust و CO) توسط شرکت ها مورد بررسی قرار گرفت.

keyboard_arrow_up