علی آقا محمدی در مراسم امضای تفاهم نامه تامین مالی زنجیره ای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل با بیان این مطلب، افزود: زنجیره های صنعتی که برای تامین زنجیره ای انتخاب شدند، زنجیره هایی بالغ، هدفمند و نظام مند هستند.
وی همچنین یادآوری کرد: سیستم بانکی و بانک مرکزی از مدت ها قبل به دنبال تحقق تامین مالی زنجیره ای برای کمک به زنجیره تولید بوده است که امروز نقطه آغاز این عملیات است.
حذف انحراف از منابع با تامین مالی زنجیره ای
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: با تحقق تامین مالی زنجیرهای منابع سرگردان نداریم، انحراف از منابع رخ نمی دهد و تسهیلات راکد نمی ماند.
تعمیم تامین مالی زنجیره ای برای حوزه ارزی
آقامحمدی با بیان اینکه این موضوع به حوزه ارزی نیز باید تعمیم یابد، گفت: به عنوان نمونه شرکتهای صنایع غذای کنسرسیومی برای صادرات تشکیل داده اند، بازارهای جهانی را بین خودشان تقسیم کرده و به صورت مشترک به سمت کشت فرامرزی روی آورده اند که درآمدهای ارزی آنها نیز باید نظام مند گردد.
ارتقای نظام مند ارایه تسهیلات به شرکتهای بورسی
وی همچنین با تاکید بر اینکه بورس نیز باید تقویت شود، تصریح کرد: وام دهی به شرکت های بورس باید تقویت گردد، تسهیلات از یک اعتبار به بالا به شرط بورسی بودن شرکتها داده شود.
تک نرخی شدن ارز به توسعه صادرات کمک می کند
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز به توسعه صادرات کمک می کند، بیان کرد: باید این موضوع چند نرخی و ملاحظات آن برداشته شود تا ایران هاب صادراتی منطقه گردد که این موضوع همکاری سیستم بانکی را می طلبد.
گفتنی است مراسم امضای تفاهمنامه تامین مالی زنجیره ای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل با حضور علی آقا محمدی؛ رییس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری، وزرای صمت و اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها به میزبانی بانک مرکزی برگزار شد.
هفت بانک صادرات، ملت، تجارت، مسکن، پارسیان، ملی و صنعت و معدن این تفاهمنامه را امضا نمودند.