معاون خرید شرکت افزود : ذوب آهن اصفهان سهم ۱۰ درصدی از تولید فولاد کشور دارد و به عنوان نخستین شرکت فولادی، نقش بزرگی در صنعتی شدن کشور داشته است اما با این وجود، از هیچ سهمیه مواد اولیهای برخوردار نیست.
صالحی اظهار داشت : از چند ماه پیش بهدنبال عدم فعالیت دو معدن سنگ آهن چاه گز و ققنوس یک و نرسیدن بار سنگ آهن به ذوبآهن، موجودی مواد اولیه به شدت بحرانی شده و تداوم آن در تولید محصولات این صنعت مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان این که بهدنبال رفع مشکل از هر مسیر و با هر مسئولی به گفتوگو نشستیم اما تاکنون به نتیجه نرسیدهایم، گفت: هم اکنون با یک رکود مواجهیم، نه حمل و نقل باری داریم، واگنها خالی است و خریدی در بازار صورت نمیگیرد و وضعیت بازار فروش خوبی نداریم.
صالحی با اشاره به این که بهمن ماه سال گذشته از طریق بورس قادر به خرید مواد اولیه شدیم، ادامه داد : هم اکنون از گندله و نرمه گندله برای تولید استفاده میکنیم و ذخایر سنگ آهن و زغال سنگ در حال اتمام است.
معاون خرید شرکت تصریح کرد : در صورتی که مواد اولیه تامین نشود و مجبور به تعطیلی کوره بلند شویم خسارات چند هزار میلیاردی برای ذوبآهن و بحرانهای اجتماعی جدی در پی خواهد داشت که به جز اصفهان، پنج استان از جمله کرمان، خراسان جنوبی، سمنان، گلستان و مازندران که تامین کننده زغال سنگ ذوب آهن هستند نیز تعطیل شده و باعث بیکاری ۱۷ هزار فرد شاغل در معادن زغالسنگ میشویم.
معاون خرید شرکت گفت: امروز تصمیم گیران و سیاستگذاران روش کوره بلند را برای ساخت فولاد قبول ندارند و توصیه به استفاده از گندله، کنستانتره و آهن اسفنجی می کنند که باید دانست در روش کوره بلند ما نه تنها از گاز یارانه ای استفاده نمی کنیم بلکه با سوزاندن کک و بازگشت گاز فرآیندی به نیروگاه، برق مصرفی مورد نیاز را تولید می کنیم. به عبارت دیگر، در روش غیر کوره بلند، عملا گاز و برق یارانهای را به جای فولاد صادر می کنیم.