مهندس آقاجانلو بابيان مطلب فوق درگفت وگو با ماهنامه پردازش خاطرنشان ساخت : به هر حال عدمورود به مباحثی مانند فولاد سبز ، مالیات کربن و…، چالشهایی است که عواقب آن در آینده خود را نشان خواهد داد، بنابراین شرکت ملی فولاد خود را موظف میداند که در اینگونه زمینهها ورود کند تا از بروز مشکل در آینده جلوگیری شود
وي همچنين افزود : شرکت ملی فولاد ایران" درصدد است با برنامهریزی، کمک در تامین مواداولیه و ایجاد بستر سرمایهگذاری، راه توسعه و نیز تولید محصولات با ارزشافزوده بالا در فولاد میبد را هموار سازد.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به اینکه اقدامات واگذاری این واحد فولادی در آینده نزدیک توسط شرکت ملی فولاد در حال انجام می باشد که طی آن با مشارکت بخشخصوصی اقدام به تعیین راهبر خواهد شد، تصریح کرد که با تامین موادمعدنی و تعیین راهبر، راه برای تولید اقتصادی این کارخانه هموار میشود. شایان ذکر است، کارخانه فولاد میبد با تکنولوژی کورهبلند در حالحاضر ظرفیت تولید 350 هزار تن چدن را داراست.
نامبرده با تاکید بر اینکه رویکرد شرکت ملی فولاد ایران ورود به حوزه تکنولوژی و حضور در مناطق محروم خواهد بود، گفت: سیاست ما در همه فعالیت ها حضور بخشخصوصی توانمند و واگذاری پروژهها به آنهاست، در غیر این صورت پروژهها توسط خود شرکت اجرا میشود، ضمن آنکه اولویت هم حرکت به سوی تکنولوژی و صنایع هایتک است.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران با اعلام اینکه کشور ما از مزایایی همچون معدن، انرژی، دریا، نیروی انسانی و… برخوردار است و نباید به راحتی آن را از دست داد، گفت: امروز ایران در منطقه دارای رقبای جدی همچون کشوری مانند هندوستان است که به سرعت در حال گسترش توان رقابتی خود در بخشهای فولاد هستند، بنابراین از هماینک باید مزیت های نسبی خود را افزایش دهیم تا توان رقابت با آنها را داشته باشیم.
آقاجانلو از تشکیل اتاق فکر با همکاری فعالان و تشکلهای خصوصی با هدف بهبود زنجیره فولاد، بومی سازی و نحوه ورود به تکنولوژی های جدید، هوشمند سازی و فعالیت بر بستر IT و حفظ محیط زیست خبر داد.
به گفته او، لازم است طرح جامع فولاد بیش از آنچه که هست بر بسترهای جدید همچون آمایش سرزمینی، توجه به استعدادها در نقاط مختلف کشور، استفاده از سیستمهای اطلاعرسانی مبتنیبر بستر IT تمرکز کند تا بر اساس آن تصمیمگیران کشور بهراحتی بتوانند در فضای فعلی بر چالشها غلبه و تصمیم گیری نمایند.
آقاجانلو افزود: تابهحال بیشترین هدف در زنجیره فولاد، ایجاد توازن بوده که در 10 سال گذشته به میزان قابلتوجهی بالانس شده، حال باید به سمت بهرهوری، HSE، تولید فولاد سبز، افزایش حفظ محیطزیست و… آن هم در بستر IT برویم؛ به عبارت سادهتر، با هوشمند سازی فعالیت ها، تمام اطلاعات مورد نیاز در هر نقطهای از کشور و اساسا هر اطلاعاتی را بتوان بهطور لحظهای پایش نمود تا افراد تصمیمگیر کشور و یا فعالان صنعتی بتوانند در کمترین زمان ممکن اقدام به تصمیمگیری و فعالیت نمایند.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در ادامه، تکمیل هفت طرح فولادی را یکی از اصلیترین اهداف این شرکت برشمرد و گفت: در بخش آهناسفنجی، همه واحدها راهاندازی شدهاند که آخرین آن فولاد قائنات بود که در آینده نزدیک بهطور رسمی مورد افتتاح قرار میگیرد. در بخش فولادسازی نیز عمده طرحها از پیشرفتی بین 70 تا 90 درصد مواجه هستند که تا دو سال آینده در مدار تولید قرار خواهند گرفت.
آقاجانلو پیشروترین طرح فولادسازی را طرح فولاد سفیددشت اعلام و اظهار امیدواری کرد که در اواسط سال آینده به بهرهبرداری برسد، ضمن آنکه در ادامه آن، واحدهای نیریز و قائنات نیز تا پایان سال آینده در فاز تولید قرار خواهند گرفت؛ این در حالی است که دو طرح میانه و شادگان هم با توجه به اینکه آخرین بخش ثبت سفارشهای آنها انجام شده، امیدواریم در سال 1402 به شرط تامین منابع مالی به سرانجام برسند.
وي در خصوص برخی دیگر از وظایف شرکت ملی فولاد نیز گفت: این شرکت به عنوان متولی صنعت فولاد، مسوول اجرا و پیشبرد پروژههایی است که بخشخصوصی رغبت چندانی به انجام آنها ندارد که ما موظف به انجام آنها با بهرهگیری از آخرین تکنولوژی آن هم با اولویت اجرا در مناطق محروم هستیم. در همین راستا، با تشکیل اتاق فکر درصدد اجرای پروژههای مختلف ترجیحا با حضور بخشخصوصی در سراسر کشور میباشیم.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران، کمبود زیرساختها بهویژه آب، برق و گاز را یکی از اصلیترین چالشها عنوان کرد و افزود: همین کمبودها باعث شده که امسال متاسفانه برنامه تولید فولاد محقق نشود.
وی ایجاد کارگروههای مختلف با هدف پیگیری رفع این مشکلات را از دیگر اقدامات برشمرد و تصریح کرد که شرکت ملی فولاد آمادگی کامل دارد تا در حل مشکلات یاد شده اقدام کند.
آقاجانلو از آمادگی زنجیره فولاد برای سرمایهگذاری مشترک در تامین گاز مورد نیاز صنایع فولادی چه از طریق واردات از سایر کشورها و چه سرمایهگذاری در پروژههای شرکت ملی گاز خبر داد و گفت: تمام این راهکارها با هدف رفع مشکلات و موانع پیشروی صنعت در سالهای آینده است که امیدواریم با همکاری ذینفعان، اینگونه حرکات ثمربخش باشد.
همچنین تعیین بهترین عملکرد ها (Best Practice) در حوزه های مختلف بهره برداری واحدهای فولادی با تشکیل کمیته هایی از همکاران شاغل در شرکت های فولادی برای ارتقاء واحدها از دیگر اهداف شرکت ملی فولاد ایران می باشد.