به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، برنامه ریزی برای مشارکت در احداث نیروگاه برق در برخی طرح ها و اختصاص بودجه به توسعه زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی کاشان از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
همچنین فراخوان جذب سرمایه گذار برای توسعه حوزه عناصر نادر خاکی، از دیگر مسائل مطرح شده در کمیته سرمایه گذاری ایمیدرو بود که رئیس هیات عامل ایمیدرو بر حمایت ایمیدرو از سرمایه گذار در حوزه های حقوقی و فنی تاکید کرد.
در این جلسه امیر خرمی شاد عضو هیات عامل و معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو، سمیه خلوصی مدیر دفتر برنامه ریزی نظارت و راهبردی ایمیدرو و امید امامی مدیر دفتر معدن این سازمان حضور داشتند.
زنجیره فولاد ایران نیازمند نهضت اکتشاف است
مبحث کمبود مواد اولیه در صنعت فولاد، به ویژه سنگ آهن در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. معادن فعلی کشور تا حدود ۱۵ سال آینده پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان فولاد خواهند بود و لذا این موضوع نشان میدهد در حوزه اکتشاف، اقدامات اثربخشی انجام نگرفته و در کل دو بخش صنعت و معدن در زنجیره فولاد به صورت متوازن حرکت نکردند.
صنایع فولادی به دلیل اینکه برای تامین مواد اولیه روی معادن حساب باز کرده بودند که اقدام بجایی هم بود، وارد عرصه معدن نشده بودند اما مدتی است که به اجبار برای تامین مواد اولیه در بخش معدن سرمایهگذاری کردند که عملکرد خوبی هم داشته اند. اما صنایع به حمایت دولت در بخش اکتشاف نیازمند هستند و باید حاکمیت بستر لازم را در اختیار آنها قرار بدهد.
پس در گام نخست باید در این بخش نهضت اکتشافی راه بیندازیم تا انحلال صنایع پایین دستی به دلیل عدم در اختیار داشتن مواد اولیه رخ ندهد. عمق اکتشاف در جهان ۷۹ متر اما در ایران زیر ۱۰ متر است. از سوی دیگر ۶۳ درصد هزینههای شرکتهای معدنی پیشتاز در دنیا، در حوزه اکتشاف است و لذا این الزام به وجود میآید که شرکتهای معدنی در این بخش سرمایهگذاری کنند. همچنین در حال حاضر شرکتهای داخلی که بتوان در حوزه اکتشاف به آنها اتکا کرد وجود ندارند و لازم است که از تجربه و دانش شرکتهای خارجی استفاده کنیم تا شاهد تحول در این بخش باشیم.