به مناسبت هفته دولت صورت گرفت، مشروح سخنان مدیر عامل شرکت صنعت فولاد شادگان در برنامه زنده تلویزیونی “خوزستان سرزمین فرصت ها”

 حسین کهزاد مدیر عامل شرکت صنعت فولاد شادگان مهمان برنامه زنده تلویزیونی ” خوزستان سرزمین فرصت ها ” بود.


به گزارش روابط عمومی شرکت صنعت فولاد شادگان، مدیرعامل این شرکت در ابتدای گفت و گوی زنده تلویزیونی خود از آغاز و ماهیت شرکت صنعت فولاد شادگان بیان کرد: طرح تحقیقاتی شرکت صنعت فولاد شادگان از سال ۱۳۸۳ آغاز و در سال ۱۳۸۵ کلنگ زنی این شرکت صنعتی در شهرستان شادگان انجام شد.
کهزاد افزود: متاسفانه در ابتدای کار؛ به دلیل کمبود نقدینگی دولت وقت، کار به خوبی پیش نرفت اما در نهایت به استناد مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۳۹۳ ، سازمان ایمیدرو ۶۵ درصد از سهام این طرح را به شرکت فولاد خوزستان واگذار و مابقی آن را تحت مالکیت خود قرار داد.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با اشاره به تلاش های شرکت فولاد خوزستان جهت رونق صنعت فولاد، اظهار کرد: با تلاش های شرکت فولاد خوزستان پس از مالکیت این طرح و با سرمایه گذاری که در شهرستان شادگان انجام داد، در سال ۱۳۹۶ واحد احیا مستقیم شرکت صنعت فولاد شادگان راه اندازی شد.

عرضه محصول آهن اسفنجی شرکت صنعت فولاد شادگان در بورس کالا

کهزاد گفت: در حال حاضر محصول تولیدی شرکت صنعت فولاد شادگان، آهن اسفنجی می باشد که این محصول خوراک اصلی واحدهای فولادسازی است.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان راه اندازی نشده است، اظهار کرد: با توجه به این مسئله محصول آهن اسفنجی را در بورس کالا عرضه می کنیم و در نهایت واحدهای فولادسازی محصول تولید شده شرکت صنعت فولاد شادگان را خریداری و مصرف می کنند.
کهزاد در ادامه با اشاره به میزان تولید محصول آهن اسفنجی شرکت صنعت فولاد شادگان بیان کرد: تولید واحد آهن اسفنجی این شرکت ” ۸۰۰ هزار تن ” است که خوشبختانه در این دو سال اخیر، ظرفیت اسمی را عبور کرده ایم. در سال ۱۴۰۰ ، ” ۸۰۷ هزار تن آهن اسفنجی ” تولید شد که توانستیم از مرز ” ۸۰۰ هزار تن ” عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان از افتتاح فولاد‌سازی در پایان سال خبر داد و گفت: تمام تلاشمان این است که تا پایان سال واحد فولادسازی با ظرفیت ” ۸۰۰ هزار تن بیلت ” که امکان تولید این محصول تا ” یک میلیون تن ” هم است، را راه اندازی ‌کنیم و امیدواریم با همت و تلاش های شبانه روزی کارکنان شرکت صنعت فولاد شادگان به این امر مهم دست پیدا کنیم.

بیش از پنج شغل غیرمستقیم با ایجاد هر شغل مستقیم در صنعت فولاد

کهزاد با بیان اینکه در صنعت فولاد به ازای هر شغل مستقیمی که ایجاد می شود، بیش از پنج شغل غیر مستقیم ایجاد خواهد شد، گفت: در حال حاضر با وجود واحد آهن اسفنجی و واحدهای ستادی شرکت صنعت فولاد شادگان ، بیش از دو هزار نفر در این شرکت مشغول به کار هستند که با راه‌اندازی واحد فولادسازی برای بیش از ۷۰۰ نفر نیروی انسانی اشتغال مستقیم ایجاد می شود.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با اشاره به موقعيت جغرافیایی شادگان جهت صادرات محصولات فولادی، اظهار کرد: شادگان به لحاظ موقعيت جغرافیایی استراتژیک، نزدیک به آب های آزاد است و با توجه به این مهم ، برنامه اصلی هلدینگ فولاد خوزستان بحث صادرات است. در این زمینه نقش اصلی صادرات در هلدینگ فولاد خوزستان به شرکت صنعت فولاد شادگان واگذار خواهد شد تا بتوانیم به واسطه این ظرفیت ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاور دور جزو هدف های اصلی صادرات باشند.

برنامه ریزی جهت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اسلب عریض

این مقام مسئول در صنعت فولاد خاطرنشان کرد: در طرح فولادسازی که از محل فاینانس از سوی دولت برای ۸ طرح استانی لحاظ شده بود ، شرکت صنعت فولاد شادگان از بین این ۸ طرح فولادی تنها شرکتی بود که توانست مازاد فاینانس خود را تبدیل به طرح کند‌ و در این راستا قرارداد ببندد.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان افزود: در این زمینه قراردادی در بحث اسلب عریض منعقد کردیم و همچنین توانستیم بخش مهمی از تجهیزات سالن ذوب را با شرکت دانیلی ایتالیا قرارداد ببندیم که عمده تجهیزات آن به گمرگ رسیده اند.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با بیان اینکه مناقصات اجرای این طرح در حال انجام است، گفت: برنامه ریزی کرده ایم که اگر مجوز اجرای آن صادر شود، امسال عملیات اجرای این طرح را با ظرفیت ” یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اسلب عریض ” آغاز کنیم.

کمبود انرژی دغدغه اصلی فولادسازان

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با اشاره به دغدغه اصلی فولادسازان در سال های اخیر اظهار کرد: یکی از دغدغه های اصلی فولادسازان در سال های اخیر، کمبود انرژی است. متاسفانه در فصل تابستان با کمبود برق و در فصل زمستان با کمبود گاز مواجه هستیم که مجموعا بیش از ۴ ماه از تولید را به دلیل محدودیت ها از دست می دهیم.

کهزاد افزود: امسال با کمبود برق بسیار زیادی مواجه شده ایم. در همین راستا برق شرکت فولاد خوزستان بیش از یک ماه قطع بوده و هیچ تولیدی نداشته است که این امر خسارت بسیار زیادی را به صنعت فولاد وارد خواهد کرد.

وی بیان کرد: متاسفانه در این ایام که به دلیل محدودیت برق با رکود بازار و در نتیجه کمبود نقدینگی روبرو هستیم، دولت قیمت گاز را دو برابر کرده که این موضوع فشار زیادی به صنعت فولاد وارد کرده و طرح های توسعه را با مشکلات اساسی مواجه کرده است.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با بیان اینکه در سال های اخیر برنامه ریزی هایی جهت توسعه ظرفیت های تولیدی فولاد در این شرکت اجرا شده است، گفت: ” طرح اسلب عریض با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ” که مجموعا تولید محصول نهایی فولاد شادگان را به ” ۲ میلیون تن ” در سال خواهد رساند یکی از این اقدامات است.

کهزاد افزود: همچنین در بحث ” احیا مستقیم واحد یک میلیون و ۷۶۰ هزار تنی ” به تولیدات و کارخانجات فولاد شادگان اضافه خواهد شد و به این ترتیب تولید ” آهن اسفنجی شرکت به بیش از ۲.۵ میلیون تن ” در سال می رسد.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان ادامه داد: برنامه ریزی جهت ” راه اندازی واحد آهک با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن در سال ” را انجام داده ایم که در حال انجام مراحل نهایی مناقصه آن هستیم و به زودی اسناد مناقصه آن منتشر خواهد شد.

احداث نیروگاه ۳۶۰ مگاوات

کهزاد گفت: با توجه به محدودیت های برق که گریبان گیر صنعت فولاد شده است، شرکت صنعت فولاد شادگان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت اسمی ۳۶۰ مگاوات را در دستور کار خود قرار داده که اسناد مناقصه آن در هفته گذشته منتشر شده است و این قرارداد به صورت B.O.T منعقد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان ادامه داد: پروژه ساخت نیروگاه ۳۶۰ مگاوات ذیل تفاهم نامه میان وزارت نیرو و وزارت صمت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه قرار دارد.
کهزاد بیان کرد: افزایش ظرفیت واحد ” احیا مستقیم از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن ” از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد.

اخذ مجوزات جهت ایجاد فاز سوم فضای سبز در شهرستان شادگان

این مقام مسئول در راستای بحث محیط زیست و با اشاره به فضای سبز شرکت صنعت فولاد شادگان، اظهار کرد: در گذشته؛ مجموع فضای سبز فولاد شادگان ۲ هکتار بوده که خوشبختانه در فاز اول توسعه فضای سبز با مساحت ۱۳ هکتار به اتمام رسانده ایم. همچنین فاز دوم فضای سبز شرکت صنعت فولاد شادگان با مساحت ۱۰ هکتار در حال برگزاری مناقصه است.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان از ایجاد فاز سوم فضای سبز در شهرستان شادگان و انجام طراحی این پروژه خبر داد و گفت: بنا داریم با اخذ مجوزات لازم؛ فاز سوم فضای سبز در شهرستان شادگان را اجرایی کنیم تا یک محیط متنوع و دیدنی را برای تفریح مردم شادگان ایجاد کرده باشیم.

وی با اشاره به اقدامات این شرکت در راستای مسئولیت های اجتماعی، بیان کرد: یکی از اقدامات ویژه ای که شرکت صنعت فولاد شادگان در حال انجام آن می باشد احداث درمانگاه تخصصی در این شهرستان می باشد تا مردم شادگان برای مسائل پزشکی به شهرهای اطراف مراجعه نکنند.

برگرداندن ضایعات تولید به چرخه تولید با همکاری شرکت دانش بنیان

کهزاد با اشاره به همکاری شرکت صنعت فولاد شادگان با شرکت های دانش‌بنیان، اظهار کرد: یکی از اولویت های کشور در رابطه با شرکت های دانش بنیان این است که باید از این شرکت ها حمایت کرد. در همین راستا؛ طرح های مثبتی را با این شرکت ها پیش برده و وارد فاز اجرایی آن ها شده ایم که یکی از جدید ترین و مهم ترین پروژه های در حال اجرا، برگرداندن ضایعات تولید به چرخه تولید است.

وی ادامه داد: کارهای تحقیقاتی طرح اولیه این پروژه انجام شده است و بزودی نتیجه آن نهایی می شود و در همین راستا؛ شرکت صنعت فولاد شادگان اولین شرکتی خواهد بود که میزان ضایعات آن در تولید به صفر خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان از راه اندازی فولادسازی خبر داد و گفت: برنامه راه اندازی فولادسازی به این ترتیب است که در مهر ماه First Arc  را خواهیم داشت، در انتهای آبان ماه واحد اکسیژن راه اندازی خواهد شد، در آذر ماه First Melt را خواهیم داشت و نهایتا در انتهای اسفند ماه First Cast انجام خواهد شد و عملا کارخانه وارد فاز تولید خواهد شد.

شرکت صنعت فولاد شادگان پیشتاز در فولاد سبز و اینترنت اشیا

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با بیان اینکه با مراکز علمی در حال همکاری جهت فولاد سبز هستیم، گفت: در همین راستا؛ با دانشگاه امیرکبیر شهرستان ماهشهر، در راستای فولاد سبز قرارداد تحقیقاتی بسته ایم که در این زمینه پیشتاز عمل کرده ایم.

کهزاد افزود: با توجه به اینکه تهیه هیدروژن با استفاده از الکترولیز آب هنوز اقتصادی نیست، به این دلیل استفاده از هیدروژن درکارخانجات هنوز عملیاتی نشده است.

وی در این باره بیان کرد: با توجه به اینکه در اطراف شرکت صنعت فولاد شادگان واحدهای پتروشیمی مشغول به کار هستند و هیدروژن به عنوان گاز مازاد این پتروشیمی ها است در همین راستا با دانشگاه امیرکبیر ماهشهر پروژه تحقیقاتی برای انتقال هیدروژن به فولاد شادگان منعقد کرده ایم.

حرکت شرکت صنعت فولاد شادگان به سمت فولاد هوشمند

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با اشاره به اینترنت اشیا ( IOT ) اظهار کرد: جهان به سمت انقلاب صنعتی پنجم حرکت کرده است اما متاسفانه در کشور ما اقدام تاثیرگذاری در این زمینه انجام نشده است.

کهزاد افزود: شرکت صنعت فولاد شادگان در این زمینه به سوی انقلاب صنعتی چهارم حرکت کرده و با شرکت های دانش‌بنیان جهت حرکت صنعت فولاد شادگان به سمت فولاد هوشمند و اینترنت اشیا قراردادی را منعقد کرده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کارهای مقدماتی و تحقیقاتی این پروژه ها در حال انجام است و به زودی استارت کار زده خواهد شد و در این زمینه هم می توان گفت که شرکت صنعت فولاد شادگان یکی از شرکت های پیشرو در انقلاب صنعتی چهارم در کشور است.

این مقام مسئول در صنعت فولاد با اشاره به برگزاری نخستین همایش ارزیابی عملکرد مجتمع های هفتگانه فولادی شرکت ملی فولاد ایران به میزبانی شرکت صنعت فولاد شادگان ، اظهار کرد: در سال گذشته، برای نخستین بار این همایش به میزبانی شرکت صنعت فولاد شادگان برگزار شد که شرکت صنعت فولاد شادگان موفق به کسب تندیس رتبه برتر در شاخص تولید نسبت به ۷ طرح استانی شد و همچنین موفق به کسب رتبه اول توسعه منابع انسانی در این جشنواره شد.

حسین کهزاد با اشاره به اولویت شرکت صنعت فولاد شادگان در راستای ایجاد اشتغال در این شهرستان ، گفت: یکی از رسالت های ما این است که علاوه بر اشتغال مستقیم که در شرکت صنعت فولاد شادگان رقم میزنیم، ایجاد اشتغال غیرمستقیم را هم دنبال کنیم و در این راستا به دنبال ایجاد اشتغال در شهرستان باشیم.

وی افزود: در همین راستا؛ مناقصه ای جهت ساخت تجهیزات مورد نیاز شرکت صنعت فولاد شادگان مشروط بر احداث کارگاهای صنعتی در شهرک صنعتی شادگان برگزار کردیم که این مناقصه برگزار شد و یکی از شرکت های تابعه فولاد خوزستان بنام شرکت تافکو برنده این مناقصه شد. همچنین مناقصه احداث کارگاه آن در حال انجام است و بزودی ساخت این کارگاه در شهرک صنعتی شادگان شروع می شود.

انعقاد تفاهم نامه با آموزشگاه های فنی و حرفه ای جهت آموزش به جوانان شهرستان شادگان

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با بیان اینکه تفاهم نامه ای با آموزشگاه های فنی و حرفه ای شهرستان شادگان منعقد کرده ایم، گفت: در راستای کسب مهارت در زمینه های مورد نیاز فولاد و شهرک صنعتی ، با آموزشگاه فنی و حرفه ای جهت آموزش به جوانان این منطقه تفاهم نامه ای را امضا کرده ایم تا برای آموزش و کسب مهارت های لازم به این آموزشگاه ها مراجعه کنند و در آینده بتوانند نیازهای شرکت فولاد ، شهرک صنعتی و کارگاه‌های مستقر در شهرستان شادگان را برآورده بکنند.

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در پایان ” برنامه زنده تلویزیونی خوزستان سرزمین فرصت ها ” از قرارداد با باشگاه فولاد خوزستان جهت حمایت از کارکنان، نوجوانان و جوانان شهرستان شادگان در راستای ایجاد شور و نشاط در بین مردم این شهرستان خبر داد

 

keyboard_arrow_up